e-lianiko

Τι κουρτίνα να βάλω στο παράθυρο;

07/07/2021

Σε προηγούμενο άρθρο μιλήσαμε για το πως διαλέγουμε κουρτίνες αλλά ασχοληθήκαμε κυρίως για τις μπαλκονόπορτες. Τι κάνουμε όταν έχουμε παράθυρο στο σαλόνι; Τι κάνουμε όταν έχουμε παράθυρο στην κουζίνα, το υπνοδωμάτιο, το παιδικό; Θα προσπαθήσουμε να δώσουμε λοιπόν, απαντήσεις στην ερώτηση «Τι κουρτίνα να βάλω στο παράθυρο;»

Ρόμαν: Το παράθυρο από μόνο του είναι ένα πλαίσιο στον τοίχο μας οπότε και η κουρτίνα μας πρέπει να πλαισιώνει αυτό το πλαίσιο. Η κουρτίνα Ρόμαν είναι ραμένη τεντωμένη και δεν κάνει σούρα είναι και αυτή ένα «πλαίσιο». Το Ρόμαν δίνει υψηλή αισθητική στο χώρο, λειτουργικότητα ώστε να χρησιμοιποιούμε το παράθυρο χωρίς να μπλέκεται η κουρτίνα, στην περίπτωση που υπάρχει καλοριφέρ κάτω από το παράθυρο, προστατεύει τα αντικέιμενα μας από τον ήλιο και συνδυάζεται εύκολα με τις υπόλοιπες κουρτίνες του χώρου. Tip! αν έχουμε στο σαλόνι μπαλκονόπορτα και παράθυρο η εξωτερική κουρτίνα της μπαλκονόπορτας ράβεται ρόμαν στο παράθυρο.

 

 

Ρόλερ (ρολόκουρτίνα): Το Ρόλερ κάνει την ίδια δουλειά με το ρόμαν. Δίνει ένα πλαίσιο στο παράθυρο και δίνει μια μοντέρνα αισθητική. Πλεονεκτήματα του Ρόλερ: -εύκολο στην τοποθέτηση – εύκολο στη χρήση – δε χρειάζεται πλύσιμο(πλένεται μόνο τοπικά) – πολύ πιο οικονομικό από το ρόμαν – άπειρες επιλογές σχεδίων – ποικιλία εφαραρμογών. Tip! το ρόλερ συνδυάζεται με την εσωτερική κουρτίνα της μπαλκονόπορτας του σαλονιού

 

 

Κανονική κουρτίνα: Στην περίπτωση που δε θέλουμε όυτε ρόμαν ούτε ρόλερ τότε η κουρτίνα πρέπει να είναι μέχρι το πάτωμα. Γιατί; Πρώτα απ’ όλα δείχνει πιο πλούσια – γεμίζει το χώρο μας – είναι πιο καλαίσθητη – δίνεται μία αίσθηση ότι έχετε μπαλκονόπορτα και όχι πάράθυρο – μεγαλώνει το χώρο Tip! σε μικρά παράθυρα και μικρούς χώρους αποφεύγουμε τα έντονα σχέδια γιατί «τραβάνε» άσχημα το μάτι.

 




Ρυθμίσεις των cookies Απόρριψη των cookies